varför man ogillar "riktiga" kirunabor

för att "hojja" är det fulaste ordet som finns, och det används lite för ofta
för att dom har strumpor i sandaler, i klackaskor, över leggings.
för att dom säger varS, istället för varT (ibland bara måste jag ha allting grammatiskt korekt!)
för att dom använder ordet "dass" istället för toalett.
för att dom tycker att våran fina natur och våran stora gruva är en bra anledning till att besöka denna stad.
för att dom tränar för att det inte finns något annat att göra.
för att det finns för många anledningar, säg gärna till om ni kommer på någon klockren!
(är lite, bara lite ledss på kiruna)

Kommentarer
Postat av: Joh..

Angående korrekt.. så stavas de korrekt :P

2009-07-28 @ 08:58:19
Postat av: jag

joh: det gjorde jag med flit, stavade fel alltså. HA HA!:)

2009-07-28 @ 14:55:33
URL: http://losemyselftoyou.blogg.se/
Postat av: josefinee

för att dom bor i kriuna?

2009-07-29 @ 02:24:48
URL: http://jamjohansson.blogg.se/
Postat av: Lovisa

"för att dom tycker att våran fina natur och våran stora gruva är en bra anledning till att besöka denna stad." Inte bara det, dom tycker att det gör det värt att BO här. Sjukt.

2009-07-29 @ 23:09:00
Postat av: Robbin och Kristin.

För att dem inte har något att prata om förutom vilken färg dem ska skaffa på tapeterna i köket, när dem skaffar kök. För att dem snusar alldeles för mycket. För att kläder i färger som anses som feminina ger någon rätt att skrika "BÖGFÄRGER!" (och ja, vi vet ju alla vilken hemsk och sårande förolämpning det är när någon uppmärksammar dessa "bögfärger")på sin grövsta kirunianska. För att skitsnack är som att andas. När man ber dj:n på Ferrum spela Panic med The Smiths svarar han med barsk röst "THE SNIFFS?! Näe, rom ha ja intä." För att om man som kille skulle säga att man var feminist till en riktig kirunabo, skulle dem troligtvis säga "Mäh hörru, du ä ju ingen tjej. "Femimimister" ä ju såna dära brudar me håriga armhålor å murror, ja tro inte att dom raka nåra ben hälle". För att man kan räkna ut hur deras liv kommer att se ut på förhand -Tjejerna kommer att gifta sig med en kille som arbetar inom industrin, dem kommer att titta på let's dance på helgerna, skaffa femton snoriga barn, ångra allt dem gjorde och inte gjorde, bli bitterfittor som åker på semester med husvagn till diverse campingar, som benämner saker som "mysigt" eller säger "åh, vad skönt med lite lugn och ro". För att riktiga kirunabor värnar om folkhemmet och ojämställdheten. För att dem aldrig kysser någon knäsvag, överhuvudtaget. För att dem inte är individer, för att dem bara följer. (listan hade kunnat göras oändlig.)

2009-07-30 @ 16:38:48
Postat av: Jocke

iprincip alla svarar tjo när dom som säga ja

2009-07-31 @ 01:00:31
Postat av: Faster D

Om jag säger så här "undra varför man flyttat???" De beror just på denna Kiruna mentalitet som råder, NÄSTAN alla är bäst, störst och vackrast och kan allt bäst, kan aldrig ha FEL. Sen så åka på semester de är lika med pite havsbad el luleå om man lyxar, men hels fjällen för där är de ju så bra, kallt, myggit och härligt:S. Håller med Robbin & Kristin helt och hållet, kirunaborna är ett lustigt folk, kommer aldrig flytta tillbaka tack gode gud för att de finns andra städer än Kiruna:)

Men måst tillägga att de finns några härliga prickar som jag känner där uppe och de är tur de annars hade man aldrig bemödat sig att åka dit...

2009-07-31 @ 11:13:41
Postat av: emma

för att dom bara nöjer sig. för att dom tycker att kiruna är den bästa staden, fast dom inte varit utanför norrbotten. för att "alla" klär sig likadant. för att dom är så jävla insnöade och är rädda för förändring. för att dom använder "ord" som hujja, hoff osv.

ja, listan hade kunnat göras oändlig!

2009-08-01 @ 14:25:58
URL: http://enelram.blogg.se/
Postat av: hedda

vad betyder hojja?! haha

2009-08-03 @ 12:58:26
URL: http://etttilltrepiller.blogg.se/
Postat av: Amanda

För att de anser att en helkväll är lika med förfest hos typ Pekka där man dricker ett flak öl, huvudfesten på Arran där de inte kommer ihåg ett skit och sedan efterfesten hos någon stackars sate medan de raggar på närmaste 14-åring. För att man inte ser skillnaden på 13-åriga och 18-åriga killar. För att alla tycker att mjukisbyxor är det hetaste klädesplagget. För att de bor i kiruna!!!

2009-08-04 @ 02:43:30
URL: http://filosofiskt.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0