för åldern är ju bara en siffra, eller hur?

ja såklart! och det tror jag Katrina von bredow också tycker för jag har just läst ut en av hennes böcker " knappt lovlig".
Den vill jag rekomendera till er.
(jag vill också rekomendera er att läsa texten jag har skrivit, för det var jobbigt . haha!)

Knappt lovlig handlar om den femtonåriga tjejen Hanna. Hon är bästis med skolans populäraste tjej, Linn. Det hela hade börjat med att Hanna såg när Linn blev slagen av sin pappa. Innan det hade inte Linn ens kollat åt Hannas håll, sedan blev dom bästa vänner och Hanna var med hon (linn) som ägde hela skolan! Efter ett tag i boken bestämer Hannas mamma som heter Vironica Björk att dom ska flytta ut till landet. Hon tror att hon ska kunna skriva bättre eftersom hon är en författare. Även om Hanna alltid vill sin mammas bästa går hon inte frivilligt med på den idén. Men efter ett tag med övertygande blickar och ord flyttar Hanna med sin Styvfar och sin mamma ut till landet. På landet bor även den töntiga grisluktande tönten Sara. Hannas värsta mardrömm är att bli sedd med henne när dom tillsammans åker på bussen in till plugget. Men under tiden som nyinflyttad på landet låter Hanna Sara visa henne runt i området. Sara tar med Hanna på sin vingliga cyckel och visar henne runt. Dom cycklar till den enda affären som finns på landet. Sara pressenterar Hanna för människor dom möter och säger " här känner alla varandra". Men när Hanna vrider på huvudet och ser att det står en främmande läckerbit vid en av kassorna kan hon inte låta bli att smälta och fråga Sara vem läckerbiten är. Sara ropar genast på honom och pressenterar dom för varandra. Hanna smälter igen när Arlid frågar om dom vill ha skjuts hem. Några dagar senare lånar Hanna hem en massa böcker om grisar för att försöka få Arlid som äger en egen farm full av grisar lite intresserad av henne. För hon är faktiskt stört kär. Arlid går med på att låta henne hjälpa till att sköta om grisarna. Hanna går dit nästan varje dag klockan fem. Tillslut tröttnar hon på att inget händer och tar saken i sina egna händer. När Arlid kör hem Hanna en dag böjer hon sig fram och kysser honom, han svarar tillbaks med en kyss men ber sedan om ursäkt. Nästa dag när Hanna kommer till Arlid märks det att han ångrar sig för han är väldigt tyst och skrattar inte som han alltid brukar göra. Han förklarar då att det är fel, att han är vuxen och hon är ett litet barn. Hanna springer då iväg med gråtande ögon. Sedan träffar hon inte Arlid på väldigt länge. Under tiden upptäcker hon att kompisen Linn har fått problem, hon har börjat med droger och inget känns bra. Då är det tur att Hanna har en till fast ny kompis som stöttar henne. Den nya kompisen är töntiga Sara. Hanna tycker faktiskt att hon är schysst och skämms inte länger över henne.
När julen närmar sig kommer Arlid förbi med en julklapp. Hanna bli förvånad och hennes ben förvandlas till spagetti igen. Det är en liten gris kulting, han heter Gunnar. Arlid ber också Hanna att komma förbi någon dag och ber om ursäkt. Några dagar senare skuttar Hanna till Alrid, hon känner att allt är som vanligt. Dom pratar och fikar efter att ha städat hos grisarna. och när Hanna säger till Arlid att hon faktiskt gillar honom kan inte han längre dölja sina känslor. Det slutar med att Arlid tar Hannas oskuld. Men det var fint! Men med kompisen Linn är inget fint längre, hon är nu inne på ett behandlingshem för drogberoende och vill först inte träffa Hanna. Men efter ett tag går hon med på det ändå och Veronica, Hannas mamma söker om vårdnaden om Linn eftersom hennes föräldrar är korckade!

Förlåt att jag just berättade typ hela boken till er, men ni kan ju läsa den ändå. Jag tänker iallafall köpa mer böcker av samma författare. När jag har läst ut mina två andra nya böcker tror jag att jag ska köpa "som jag vill vara" , den verkar super!

puss&god natt!

Precis som Romeo!

Idag gav en pojke mig en blomma, också ville han alltid åka kana med mig!


jag trixar med blomman, den är fin och nu sitter den vid mitt fönster och tittar ut!

hej vänner!

Jag har just pratat i telefon med min vän Frida, hon är söt! Nu hade jag tänkt att läsa vidare på en av mina nya böcker. Men eftersom att minnet sviker så kommer jag inte ihåg vad just den boken heter, så ni får bara veta att jag ska läsa en bok! och jo! jag kom och tänka på en sak när jag satt och åt, alla dessa fördommar som  ALLA av oss har. jag kan inte säga en människa jag känner i världen som jag tror är fördoms fri. Jag kallade mig själv fördomms fri där ett tag men det är jag inte. Självklart har jag också fördommar, men ibland tänker jag varför? Egentligen fattar jag inte men det är väll något man har vuxit upp med.(?) Gubbar med stor mage, smuttsiga kläder och en kamera i handen på ute badet är pedofiler (men nej så behöver det inte alltid vara!) Tjejer med för mycket smink, blekta jeans och rysligt blonderat hår, ja dom är fjortisar. Men vad vet vi? Dom kanske bara tycker det är fint? Det är så himla mycket vi tror att vi vet om en person när vi egentligen inte har en arning om hur han eller hon är, men ändå bilda man sig en uppfattning. Som om kläderna säger allt om en person.(?)

Ett diplom till alla som orkade läsa!

puss!


an unexpected love

Igår såg jag på en film. Jag orkar inte börja skriva vad den handlar, så det här skriver kanal 5 om den. Förresten så heter filmen an unexpected love!

"Kate Mayer verkar ha allt, en trevlig villa, två fina barn och en hängiven man. Men Kate är allt annat än lycklig.

Hon är besviken på sitt äktenskap och på sitt liv. I sin jakt på lyckan ansöker hon i ren frustration om skilsmässa, hon skaffar sig sitt första jobb någonsin på en liten mäklarbyrå.

För att göra det hela ännu mer komplicerat blir hon attraherad av sin nya chef, Mac, som råkar vara en kvinna. Vågar Kate följa sitt hjärta i sökandet efter äkta kärlek, trots omgivningens reaktioner?"


Den var faktiskt riktigt bra. och vet ni ? den fick mig att hata homofober ännu mer, jag menar varfrö ska man inte få vara med den som gör en lycklig?
fundera på det ni!

puss!


ingen rubrik här inte

Jag har badat, och det har alla andra i min familj också. eller nej! inte leopardis, men alla andra! (ochjoLeopardisärminnalle!)



skepp o hoj!

böcker

just det! jag har faktiskt inkasserat lite böcker, tre stycken helt exakt. och just det för ett helt galet pris! endas 113 kr .


Det är såna där "typiska tjej böcker", som jag bara älskar ibland! Självklart får ni min resencion senare! alltså när jag har läst dom!

tja!

Tisdag 22 juli

Kom just hem från att ha varit på bio med min syster och mamma. Vi såg på Mamma Mia! den var faktiskt härlig.
Nu tror jag iallafall att jag ska sova. tidigt jag vet ! men jag ska upp tidigt imån och skutta i väg till gymmet med min syster!

god natt!



Förtrollad

Jag har glömmt att berätta att jag har sett en film som heter förtrollad. Den var bra, den är bra! tycker att ni ska se den för det är en film som gör en glad. När man väl fått leéndet på läpparna försvinner det inte, precis som min syster säger!




nu ska jag se på sommar med ernst! eller hur man stavar hans namn ?
puss!

nått säger mig att du blir borta en lång,lång tid

leopardis <3


Stockholm







auf wiedersehen!

imorgon åker jag till våran huvudstad! Jag vet att ni kommer få tråkigt då så medans ni håller på att dö av tråk kan ni läsa en historia på denna blogg!






puss!

Förändra världen!

Ja, ibland kan man iallafall försöka. Skriv på här om du är emot våldtäckter!


För du vet väll att..
  • Endast var femte våldtagen tjej polisanmäler våldtäkten. Den största anledningen? Hon är rädd för att inte bli trodd eller tagen på allvar.
  • Av de tjejer som faktiskt anmält en våldtäkt upplever många att polis och/eller åklagare agerat oförstående, dumförklarande eller anklagande inför hennes historia.
  • 42% av våldtäktsanmälningarna lades ner direkt, utan åtal."





?

Det är något knäppt med min dator nu! jag kan inte ladda upp bilder här eller på bilddagboken. usch!

därför gillar vi Stockholm-street-style-punkt-feber-punkt-se












puss!

(alla bilder kommer från http://stockholmstreetstyle.blogg.se)

Favoriter!

Top fem, det bästa att göra på sommaren!


5. Att äta mjukglass med härliga människor / en härlig människa!



4. Att bada!



3. Att vara vara på äventyr!



2. Att ha picknick!



1. Och kirunafestivalen äger ju typ alltid! ;D





PUSS! (ps. det var svårt att veta vilken ordning jag skulle ta!)

Äventyr!









puss!

RSS 2.0