IS THIS IT

Idag fick jag en försenad fördelsedagspresent av matilda. titta så fint!

En vinyl med.... bababba The strokes! Nu till något tråkigare: matte!

sagan om ringen har visst en handling

Emma, mamma och felix disskuterar sagan om ringen väldigt ivrigt. Emma kan allt, och då menar jag allt. När hon själv upptäcker detta skrattar hon så högt att grannarna hör. och jag säger: ska vi se mean girls? Emma tittar på mig med en blick som kan döda, och felix svarar: det ska vi fan inte på överdriven norrländska. Mamma svarar inte. Jag antar att det inte blir mean girls. Förövrigt så var jag på bio med emma nyss, vi såg senaste harry potter. Den var bra! but so sad. god natt på er :)

män som hatar kvinnor

Igår såg jag film med matilda. Män som hatar kvinnor. Den var hemsk och bättre än vad svenska filmer brukar vara. Lisbeth som har svart hår och massor med piercingar är tuff. Det borde finnas fler som hon i verkliga världen. och jag hatar folk som bara ser på. 
när jag skulle hem skickade matilda med mig män som hatar kvinnor på ljudbok, så jag ska lyssna lite nu. puss och peace!


what to do

En läxa till almänheten: om någon säger hej till dig så säger du hej tillbak, om någon håller upp en dörr till dig så säger du tack eller ler eller visar tacksamhet på något annat sätt (personen skulle faktiskt kunna släppa dörren mitt i ditt ansikte). Ursäkta men det är lika självklart som att du inte rapar någon i ansiktet eller går fram och slår ett litet barn. HEJ HEJ HEJ. hur svårt kan det vara??!


hallonskratt

Så här spenderade jag min måndag. det var fint! 
(Lovisas bild) god natt på er!

tisdag

Det var ett tag sedan, men nu är jag här igen. Jag har varit i skolan. Ja, det känns sjukt att säga att jag har varit i skolan för att gå på hjampis känns inte riktigt som att gå i skola, inte än. Vi har bara haft tipsrunda inne i skolan typ. Det var kul.Jag är inte riktigt på blogghumör, men snart ni! pusssålänge!

sista dagen på lovet

spenderar jag med "from G's to Gents". alltså, det känns lite dåligt att vara sjukt den sista helgen på sommarlovet. och det känns lite panikaktigt att vi börjar imorgon. Hade jag inte börjat på gymnasiet hade jag nog legat skakande i min säng just nu, för då hade jag vetat att helvetet började. men nu, living the dream. typ. inte. men helt omedveten om vad som väntar mig. förövrigt så har jag inte klädångest och det känns ju bara sjukt dåligt. vart är världen påväg????

it's everywhere i go

i några dagar nu har jag befunnit mig i ett hus fullt av massor med förkylningsbakterier och säkert mycket svin-influens-bakterier (vem vet lixom??). Så jag har varit lätt paranoid. Tvättat mina händer kliniskt rena, öppnat alla dörrar och sånt som går med armbågen, tvingat alla sjuklingar att hosta osv i armvecket ifall att de skulle glömma. också har jag försökt hålla mig undan från dem, ätit halstabletter för förebyggande syfte, druckit te. jag har gjort allt!  Men ändå, trots mina ansträngningar så ha den kommit ikapp mig. Förkylningen är här. suck. Jag hoppas på att vara i toppform redan på måndag, när skolan börjar!!!!!!!!! Så alla ni där ute, ge mig era bästa tips. hur brottar man omkull en förkylning?! hosthost.


nothing to kill or die for

idag lyssnar jag på john lennon. det låter fint. mina planer för dagen är att sitta hemma, lyssna på fin musik och klippa och klistra med foton. och skratta mig lycklig för att det inte är jag som börjar skolan idag. kanske ska jag tänka på kläder också? och ta ett långt bad med massor av skum. sounds great! 

smultron

Titta vad jag inhandlade idag! Mina te-vänner kommer att bli så stolta. Hoppas att det smakar lika bra som det doftar för det doftar helt un-der-bart. te. te. te.

ska koka mig en kopp snart och göra er alla där ute i stugorna lite extra stolta (kanske ska säga att jag inte brukar dricka te på eget insiativ annars)!! over and out.

jag

Jag känner att jag på något sätt vill berätta vem jag är. Också vill jag gärna veta vilka ni är. Jag började tänka om det är någon söt där ute som har läst min blogg ända sedan start, också började jag tänka vilka ni är egentligen. Någon jag känner? Någon jag vet om? Någon som jag inte vet existerar? Tänk så spännande. Till er nya läsare, jag har faktiskt märkt att det har kommit lite fler på senare tid, så tänkte jag berätta vem jag är. Även till er andra såklart. En person kan förändras så fort att man inte hinner med ibland.
Jag startade den här bloggen för över tre år sedan, kanske tre år och ett halv år sedan. Då var det ganska nytt med bloggar, eller iaf i min värld. Jag läste själv inte några bloggar då och ja, det var helt enkelt väldigt nytt. Nu däremot är det väldigt vanligt med bloggar, som ni säkert vet eftersom ni säkert har en själv? Många bloggare tävlar om läsare och kommentarer. Jag tycker bara det är jobbigt, vem bryr sig om du har trettio kommentarer eller tre eller ingen alls? Även om det är roligt att få en kommentar på det man skriver för att få någonting bevisat....eller bekräftat så är det ändå från grund och botten för min egen skull som jag skriver här. Och jag bara antar att det är så för er andra också. Jag skriver inte här för någon annans skull, bara för att jag gillar att skriva så mycket. jag gillar verkligen att uttrycka känslor i ord.

Om en vecka har jag precis träffat min nya klass för första gången och jag har också just blivit en estet. hur knäppt det än låter. Skulle inte jag vara femton och gå i nian föralltid? Tydligen inte. Hur som helst, om en vecka börjar jag estet bild och det är helt sjukt. Jag är inte ett dugg bra på att rita, men jag tänker att jag bara kan byta ut orden jag gillar att skriva till färg på ett papper. 
Annars är jag en ganska flummig prick som gillar randiga tröjor, och gjorde det innan det blev någon slags "fjortis-trend" i min lilla håla till stad. Det värsta som kan hända (förutom att jag förlorar dem jag bryr mig om) är att jag bli kvar här och lever ett vanligt svenssonliv. (Nästan) Allt annat välkomnar jag med öppna armar. Nu ska jag gratta min söta morfar som fyller 81, grattis! 

my favorite brand of heroin


idag gjorde jag en ny upptäckt: man kan vända på skivorna i vänner säsongerna så kommer det fler avsnitt! wihuu


14:55

usch. jag gjorde just det största misstaget ungefär. Jag blev medlem på last.fm. gah. jag raderade mitt konto fem minuter efter att jag skapade det, för jag förstod ingeting. för alla er som vill veta, så döpte jag mig till skrattattack. Så det namnet är nu ledigt och väldigt unikt. nu ska jag duscha. yäsch på er!

vad är så skört att det bryts om du säger dess namn?

idag har jag tjänat några fler vuxenpoäng och varit på banken. efter bankbesöket vandrade jag och min syster till bliblioteket, igen. Var där igår också. Men jag gillar bibblo så det gör inget. Tänkte visa vad jag lånade för böcker.
En komikers uppväxt med jonas gardell.

den här boken heter 'sex veckor' och är skriven av kate cann, och har inte alls så fin framsida som jag hoppades.

Kort kjol ska tydligen var en bok som får ditt hjärta att svida.

Mycket fin titel tycker jag. ska börja läsa den nu!

puss på er

THE NEW BLACK, del 2

yäsch is a new popisch word. och från och med nu missbrukar jag det ordet så sjukt mycket. yäsch is the new black. yäsch på er.

imorgon

då ska jag ha en sån där dag som blondinbella brukar ha. jag ska måla mina naglar, ha gurka i ögonen och sånt. också ska jag se på idol-dvd;n, lyssna på alla sebastians skivor, titta på foton och bilder och allt ni kan komma på. För imorgon, då var det en månad sedan jag såg honom på södra bar. och tiden gå förjäkla fort. Så det tänker jag fira/sörja med massor av Sebastian helt enkelt. så om jag är helt okontaktbar imorgon så är nog det anledningen. också tänker jag nog ha tända ljud och ha på min sebastian t-shirt. bye bye / the neard
och vad tycker ni om den här bilden? peace out.
ps. idag drömde jag värsta mardrömmen och det var magnus (elmo) som var hjälten. :o


hon tog det till nästa level, åååh my gosh

hej älsklingar. idag har jag köpt en silverpenna för femtio spänn, femtio jävla spänn. Värsta rånet ju. och när jag kom hem funkade den inte! men nu, nu har den börjat fungera och tack gode gud säger jag för det. Annars hade jag varit tvungen att skrika på mannen som sålde en silverpenna till mig för först sjukt mycket pengar och som sedan inte fungerar som den ska. men skönt, nu slapp vi det! idag har jag också prommenerat i ösregn med min vän ida som förövrigt tror att en nektarinkärna kan bli ett avokadoträd. Snacka om att ta det hela till nästa 'level'. och hahahhaha, nyss gav jag nog johan palm den roligaste frågan i hans frågestund på hans blogg. bara därför får jag inget svar. så brukar det vara. folk vill inte avslöja för mycket av deras personliga liv. hahhahaha. tell me everything. för er som undrar så ska jag kanske testa på en ny pysselteknik på matildas och lovisas jobb imorgon, om jag orkar vakna förståss. jag låter ödet bestämma. Nu ska jag testa min nya silverpenna. och jag känner att det här var det värdelösaste inlägget på länge. och kanske kommer jag att radera det imorgon, om inte.... ni övertalar mig. over and out
ps. nu finns det ben and jerry's på okq8 för femtiofem spänn styck och två för hundra. jiiippppiiiii

the perfect black hat, where are you?

Felix hatt är försvunnen. vart kan man hitta en fin svart hatt alla läsare???


you spin my head right round right round when you go down, when you go down down

Jag vet inte hur. snälla någon berätta för mig! Men på något sätt började "right round" med Flo Rida snurra i luften mellan mig och ida. Vi började sjunga och göra små roliga dansrörelser till. Och BAM! BAM nu är den i mitt huvud. och den kommer vara där föralltid typ. It's all in my head. så jag tänkte att jag kunde lura in den i era huvuden också. hihih.
hoppa inte över. tryck play och upplev något otroligt. hahahhaha. over and out!

hihihihahahhahehehhehöhöhö

nu skrattar jag åt ingen mindre än storstadspojkens blogg. Alltså blondinbellas pojkvän Nils blogg. Han skriver såfruktansvärt roligt. Jag har några konkreta exempel:

KLICKA FÖR ATT FÅ BILDERNA STÖRRE!! hur mycket skrattar vi? peace out

jag efterlyser del 1

i'm so fucking bored! förövrigt så funderar jag på att börja läsa alla twilightböcker på engelska. Så jag efterlyser dem, någon söt person som bor i kiruna som känner för att låna ut twilight på det engelska språket???call me! eller så kan ni bara lämna en söt liten kommentar. puss

13:08

jag ligger i min säng med emmas bärbara i famnen. har just lyssnat på radio, mysigt. Nu lyssnar jag på musik som uttrycker känslor utan ord. fint va? emma  visade Sigur rós till mig igår. och det låter rätt fint. Dom sjunger på ett påhittat språk och ingen vet vad det dom sjunger betyder. så mystiskt. ni kan lyssna här: nu ska jag leva. peace out.


I can run like a river, I can fly like the wind I can do anything I can do anything I can move any mountain. Take these stars and make them sing I can do anything

tiden går alldeles för fort. sjukt fort. oförskämt fort. så fort att jag inte hinner med. tur att jag har skaffat mig själv några vuxenpoäng och ställt mig i en studentbostadskö i självaste huvudstaden! och idag har jag, för er som som vill veta, badat med kläderna på. så sommar! nu tycker jag att vi drömmer oss tillbaka och tittar på fina klipp, enyo!
tre veckor sedan, <3 pusspåer

you read my mind

nu kör vi på ett bokinlägg. here comes the book-queen! Först har vi då dom omtalade twilight böckerna, som absolut inte är överskattade. Som får ditt hjärta att slå miljarder piruetter efter varandra. Och som håller dig uppe om nätterna bara för att du vill veta vad som händer när Edward går ut i solen eller bara för att du vill veta vad jacob är för något. läs dom, om ni inte läser antar jag att ni är rädda för att falla. men kära ni, det är ingen fara. vet ni hur många som har gjort slut med sina pojkvänner sedan de läste twilight? man blir bara mer medveten om vad som finns där ute i världen, eller vad som inte finns. märkligt och mystisk  och fantastiskt. läs läsläs.
Själv har jag läst två böcker av Jonas Gardell, och dom har fått sjukt för lite uppmärksamhet. Dom är fina och dom visar sanningen. Det är inget ideal om hur det ska vara, utan en ren sanning. De böcker jag läst heter "ett ufo gör entré" och "jenny". Dom handlar inte om några gulliga små kaniner eller om kärlek som får dina ben att bli till spagetthi. Dom handlar om hjärtskärande saker som får ditt hjärta att värka. lite iaf. Till höst ska jag läsa mer böcker med jonas, just för att han är så bra på att skriva. och för att ens eget liv inte verkar så tråkigt och så långt borta från verkligheten. läs läs läs. 
Sedan har vi Katarina von Bredow som är väldigt duktig på att skriva. Hon skriver om tonårstjejer som får sina hjärtan krossade och om hur det är att ha sockerdricka i magen. Hur det är att vara kär i sin kompis kärlek eller hur det är att vara kär i sin kompis pappa och hur ont det gör när den stora kärleken är den mest förbjudna- din egen bror. kärlek är nog hennes ämne helt enkelt. För ett tag sedan anmälde jag mig faktiskt till en skrivarkurs med henne. Men det blev inget av det för att det var för få som hade anmält sig. Så när dom tar upp kursen igen, då vill vi se fler anmälningar!

Kate cann är också en författare som är bra. Dock har jag bara läst en bok med henne- dyk i. Den var väldigt bra så varje gång jag går förbi biblioteket letar jag spännt efter fortsättningen. men den finns aldrig där! vad är du för någon som tjuvhåller på det enda exemplaret?! GIVE IT TO ME!

det var allt för denna gång, och ni vet: om jag läser någon toppenbra bok så kommer det upp här. Ut och läs nu i solen. Och om ni vill, så får ni gärna ge boknörden lite boktips! over and out.

smile for me again

idag kom ida hem från luleåkalaset. Med sig hade hon ELMOS sista skiva till mig. Jag tycker det är synd att han lägger ner så där och satsar på en svenska-musik-karriär istället. Men vad kan jag säga lixom, hans skivbolag verkar inte vara så pepp på en fortsättning heller. Jag kommer ihåg när vi, tre små fnittriga tjejer i sina bästa dar bestämmde oss för att vi minsan skulle gå exakt dit elmo gick. gud vad pinsamt. vi förföljde honom in till ica, runt i området. och hahaha, självklart råkade jag skrika något om att 'nu har han gått' men hoppsan det hade han inte alls gjort. haha.  jaja, men synd tycker jag att det är. riktigt synd.

nu ska jag äta pizza. puss

trodde aldrig att jag skulle säga det

men jag vill spela the sims. Det började igår, någon lät mig göra figurer som blev så söta att jag nu är fast! Nu vill jag spela spela spela. emma, gå bort från the-sims-datorn!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
(jag måste visa er ett foto, i'll be back)

lördag

jag blir så arg på allting som heter "borde". Att man bör göra olika saker. Vi lever bara en gång, en gång. Man ska aldrig göra saker som man bör göra. Man ska bara göra saker som man vill göra. Och man behöver inte vara på ett speciellt sätt för att man "borde" det. Och man måste inte göra som sina föräldrar gör för att man "borde" det. Man behöver inte något. Man lär sig av sina egna misstag och vem vill leva det tråkiga livet "borde"??? och ångra allt man aldrig gjorde?från och med nu användra vi bara ordet: vill vill vill vill vill. är ni på? peace!


RSS 2.0